Home


Nieuwjaarsduik Velserbroek

8e Nieuwjaarsduik in Velserbroek 15:00u
Kom duiken met je hele voetbal/judo/hockey/rugby/honkbal/wielren/handbal/softbal/tennis team- ‘Wedden dat je het kan’!

VELSERBROEK - Onderhand is het in navolging van Scheveningen en Zandvoort ook in Velserbroek traditie dat in dikwijls barre kou sportievelingen met een fikse plons het nieuwe jaar induiken. Opmerkelijk genoeg staan elk jaar steeds meer mensen te popelen om deel te nemen aan de Nieuwjaarsduik in de Westbroekplas. Al was het maar omdat ze dit evenement inmiddels beschouwen als de radicale manier om van de oudjaarskater af te komen.

De organisatoren verwachten op 1 januari 2018 rond de klok van 15.00 uur ten minste 350 halfnaakte dan wel potsierlijk geklede duikers in het kader van de achtste nieuwjaarsduik een aanloop richting het water, dat qua gevoelstemperatuur de lijven ongetwijfeld uitbundig doet rillen. De temperatuur van de Westbroekplas is veel kouder dan de Noordzee! Dus ben je echt een ‘held’ als je een duik neemt op 1 januari 2018 in de Westbroekplas. Het thema voor nieuwjaarsduik 2018 is “Wedden dat je het kan”!

Alle deelnemers kunnen zich een half uur voor de duik om 14.30 melden in de verwarmde tent bij Villa Westend. Ter voorbereiding op de Nieuwjaar duik wordt vanaf 14.50 uur een professionele warming up in de verwarmde tent verzorgd. Uit boxen klinkt dan opzwepende muziek om zo alle duikers op te warmen en de spieren los en warm te maken. Het team van de Reddingsbrigade zorgt in samenwerking met de EHBO voor de veiligheid van de vermetele Nieuwjaar duikers, die exact om 15.00 (na het startschot) de Westbroekplas in kunnen rennen.

Een professionele held gaat niet zonder goede voorbereidingen het koude water in. Veiligheid staat bij deze zevende Nieuwjaarsduik in Velserbroek weer hoog in het vaandel. Waterschoenen, maar zeker ook een paar elegante pumps, sandalen, laarzen of surfschoenen bieden bescherming tegen de koude ondergrond alsook tegen harde of scherpe dingen op het strand of onder water. Bovendien houd je zo de kou langer buiten. Helden houden het hoofd nu eenmaal graag koel, maar tijdens de duik is een warm hoofd best belangrijk; het dragen een (gratis) Unox muts is zeer aan te raden. Het publiek, onder wie de eigen supporters van de duikers, moeten hun helden wel kunnen volgen tussen het geplons in de Westbroekplas. Nog een tip van de organisatie: smeer het lichaam flink in met vaseline, dan dringt de kou minder snel door. En het moet echt bij een flinke duik blijven. Daarna is het zaak weer snel in de warme kleren te schieten. De duikhelden worden, zodra ze vaste grond onder hun voeten voelen, getrakteerd op snert van Unox in Villa Westend. Na de duik mag een ieder die gedoken heeft direct ook een mooi oorkonde in Villa Westend in ontvangst nemen. Omkleden kan in de verwarmde tent van Villa Westend.

Na afloop van de duik wordt er een bruisende Nieuwjaarsreceptie gehouden in Villa Westend om samen te toasten op een gezond en gezellig 2018 De toegang voor de Nieuwjaarsparty is gratis.


Aan de informatie op deze site kunnen geen rechten worden ontleend